Home / Αγώνες / MTB / 7ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας MTB Race – Σκαπτή Ύλη

7ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας MTB Race – Σκαπτή Ύλη

Στο πλαίσιο του 8ου Wood Water Wild festival

7ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας MTB RaceΟ ποδηλατικός σύλλογος ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ διοργανώνει, τον 7ο αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία MTB Race – Σκαπτή Ύλη, στο πλαίσιο του 8ου Wood Water Wild Festival. Η ονομασία «Σκαπτή Ύλη» προέρχεται από την περιοχή όπου λαμβάνει χώρα ο αγώνας και η οποία σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές αλλά και τις σύγχρονες γεωλογικές μελέτες είναι ο χώρος όπου στην αρχαιότητα βρίσκονταν το φημισμένο σύμπλεγμα μεταλλείων χρυσού με αυτό το όνομα.

ΆΡΘΡΟ 1:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί  την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 10.00.

ΑΡΘΡΟ 2 :
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI και θα αφορά τις παρακάτω κατηγορίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας είναι κοινός για όλες τις κατηγορίες με ξεχωριστή βράβευση και φύλλο αγώνα

 1. Έφηβοι   14-17 ετών
 2. Άντρες   18-29 ετών
 3. Άντρες   30-39 ετών
 4. Άντρες   40-49 ετών
 5. Άντρες   50+    ετών
 6. Γυναίκες  18+  ετών
  Κατηγορία Fun:
  30 και άνω

*Αγωνιζόμενοι από 14-17 ετών συμμετέχουν με υπογραφή γονέα!

Σημείωση: Για όλες τις κατηγορίες  ανάλογα με το αν συμπληρώνουν κατηγορία 30+, 40+, 50+ (για να συμπληρωθεί κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 αθλητές -καν. 1.4.019 Ε.Ο.Π.) εκτός των κατηγοριών εφήβων και γυναικών.

 

ΑΡΘΡΟ 3 :
Το όριο για τους συμμετέχοντες στο φετινό αγώνα ορίζεται στους 150 (εκατό πενήντα) αθλητές. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν έχουν καμία υποχρέωση αποζημίωσης για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.
Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αγωνιζόμενο/η να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι/ες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
Για την κατηγορία εφήβων επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών άνω των 14 ετών με απαραίτητη γονική συναίνεση (για τους ανηλίκους) και συμπλήρωση έντυπης δήλωσης ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς.

ΑΡΘΡΟ 4 :
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία : Κυριακή 19 Ιουνίου 2016
Ώρα Εκκίνησης : 10.00
Αφετηρία :Πλατεία Παλιάς Καβάλας
Τερματισμός: Πλατεία Παλιάς Καβάλας

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού της Παλιάς Καβάλας, 17 περίπου χιλιόμετρα (και 15 λεπτά οδικώς) από την πόλη της Καβάλας. Η διαδρομή είναι στον βορεινό ορεινό όγκο της Παλιάς Καβάλας και παρουσιάζει μια ποικιλία από χωματόδρομο, τεχνικά μονοπάτια και δασικό δρόμο. Η συνολική απόσταση για τους άνδρες ανέρχεται στα 27km ενώ για τις γυναίκες και τους εφήβους είναι 16km. Επίσης θα υπάρχει κατηγορία Fun για ηλικίες 30 και άνω, όπου η διαδρομή θα είναι ιδιά με των εφήβων και των γυναικών.

Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα χαρακτηρίζεται «μέτριος προς δύσκολος».

Περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας και μετά από ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι 200m εντός του οικισμού, στρίβει αριστερά με κατεύθυνση προς βορρά. Ακολουθεί ανηφορικός δρόμος, αρχικά 100m άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος για 3km μέχρι το πρώτο σημείο ελέγχου. Στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένας κατηφορικός δρόμος 1km (χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) που καταλήγει σε τεχνικά κατηφορικά μονοπάτια 1km. Στη συνέχεια στρίβει δεξιά και συναντά πάλι τον χωματόδρομο, κλείνοντας έτσι τον πρώτο μικρό κύκλο του αγώνα.

Από εκεί ξεκινά ανάβαση σε χωματόδρομο μήκους 5km όπου η κλήση του αυξάνεται προοδευτικά έως και την θέση «τρύπες» (υπάρχουν αρχαία ορυχεία της Σκαπτής Ύλης και μοναδική θέα προς το Παγγαίο), εκεί υπάρχει ο δεύτερος σταθμός ελέγχου και σταθμός τροφοδοσίας. Στη συνέχεια συνεχίζει ελαφρώς κατηφορικά και στρίβει δεξιά για να ακολουθήσει ένας κατηφορικός χωματόδρομος για 1.5km, (ο δρόμος αυτός χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) και ακολούθως στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένα μονοπάτι ανηφορικό στην αρχή και στη συνέχεια ελαφρώς κατηφορικό για 1,5km μέσα από μια πανέμορφη και κατάφυτη περιοχή, με ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια. Το μονοπάτι αυτό μας οδηγεί σε ένα δασικό δρόμο 1.5km τον οποίο και ακολουθούμε στα δεξιά και συνεχίζουμε διασχίζοντας ένα κατάφυτο δάσος από Δρυς (συναντούμε 2 πολύ ανηφορικά κομμάτια 150μ το καθένα) για να φτάσουμε στο ύψωμα «Μεσιλίκι», όπου θα υπάρχει και ο τρίτος σταθμός ελέγχου. Μετά από ένα τεχνικό μονοπάτι μέσα στο δάσος αρχίζει η κατάβαση με κατεύθυνση προς το χωριό της Παλιάς Καβάλας, που καταλήγει αριστερά σε ένα ακόμη μικρό μονοπάτι 200m το οποίο μας οδηγεί σε άσφαλτο. Κατά την διάρκεια της κατάβασης των κατηφορικών μονοπατιών, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω της απότομης κλήσης τους. Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά επί της ασφάλτου και ακολουθούμε μια διαδρομή 700m που μας οδηγεί μέσα στο χωριό, κλείνοντας έτσι τον δεύτερο κύκλο.

Φτάνουμε στο χωριό (σταθμός ελέγχου και τροφοδοσίας) όπου ξεκινά η τελευταία στροφή, που είναι πανομοιότυπη με αυτή του δεύτερου κύκλου. Αυτός θα είναι ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του αγώνα, όπου μετά την ολοκλήρωση του, τερματίζουμε στο χωριό της Παλιάς Καβάλας.

Τεχνικά Στοιχεία Διαδρομής

 • Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 27km για τους άνδρες και 16km για τις γυναίκες και τους εφήβους.
 • Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με 3 στροφές (1μικρή και 2 μεγάλες) για όλες τις κατηγορίες ανδρών.
 • Η κατηγορία γυναικών, των εφήβων και αυτών που θα δηλώσουν απλά ασκούμενοι  θα κάνουν 2 στροφές (1μικρή και 1 μεγάλη).
 • Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής κρίνετε ¨μέτριος προς δύσκολος¨

Χάρτης:
http://www.strava.com/activities/323451811

2016-06-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 5 :
Οι αθλητές μπορούν να καταθέτουν την έγγραφη δήλωση συμμετοχής τους, ηλεκτρονικά στο www.woodwaterwild.gr  μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016. Οι αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα νούμερα και τα υλικά των διοργανωτών έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα από την γραμματεία.
Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα, θα παραλαμβάνουν μια τσάντα που θα περιέχει, νερό, σάντουιτς, φρούτο, έντυπο υλικό και ένα τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπο της διοργάνωσης.

ΑΡΘΡΟ 6 :
Οι αγωνιζόμενοι/ες είναι υποχρεωμένοι να:
1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτική κάσκα.
3. συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους αγωνιζόμενους/ες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
5 οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών.

ΑΡΘΡΟ 7
Στον αγώνα θα υπάρχουν 4 σημεία ελέγχου για την ασφάλεια  και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και υδροδοσία θα υπάρχει σε δύο σημεία. 1ο σημείο εκκίνησης-τερματισμού και 2ο σημείο στο μέσο της διαδρομής.
Η Διασωστική Ομάδα Καβάλας είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών.

ΑΡΘΡΟ 8 :
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στον χώρο της εκκίνησης στις 10.00  το πρωί της Κυριακής.

ΑΡΘΡΟ 9 :
Για κάθε θέμα που θα προκύψει και που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή δεν προβλέφθηκε από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα αποφασίζει αμέσως η Αγωνόδικος Επιτροπή. Οι αποφάσεις της αγωνοδίκου επιτροπής είναι τελεσίδικες.

ΑΡΘΡΟ 10 :
Έπαθλα – Βραβεύσεις
Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας του  αγώνα βραβεύονται ως εξής:
1ος νικητής – κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος νικητής – αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.
3ος νικητής – χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.
4ος δίπλωμα.
5ος δίπλωμα.
6ος δίπλωμα.

ΑΡΘΡΟ 11 :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 12:
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος κανονισμού, για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή θα καταστεί γνωστή στους συμμετέχοντες, εγκαίρως.
Με τη συμμετοχή τους οι αθλητές αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και μετέχουν  με προσωπική τους ευθύνη.
Για κάθε περαιτέρω πληροφορίες θα ενημερώνεσθε από το site της διοργάνωσης : www.woodwaterwild.gr καθώς και την ιστοσελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/cyclotron.gr/
Επίσης μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο  του ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ  +30 6946 263151 η στο email: kyklotron2007@gmail.com

 

ΑΡΘΡΟ 13:
Πρόσβαση στην περιοχή του αγώνα
Από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ξάνθη προς Καβάλα –  ταξιδεύοντας επί της Εγνατίας οδού, συναντούμε την έξοδο προς Καβάλα-Δράμα και την ακολουθούμε. Στην συνέχεια και άμεσα ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δράμα – σε 4χιλιόμετρα φτάνουμε στο χωριό Αμυγδαλεώνας, το οποίο διασχίζουμε. Πλησιάζοντας στο τέρμα του χωριού (κατάστημα Mega Jumbo – δεξιά μας) συναντούμε διασταύρωση όπου υπάρχουν πινακίδες που θα μας κατευθύνουν δεξιά προς τα χωριά Ζυγός κ Παλαιά Καβάλα. Σε 7 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στο χωριό Παλαιά Καβάλα όπου θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης που θα σας κατευθύνουν για το παρκάρισμα των οχημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, για τη διαμονή, το ίχνος της διαδρομής, το υψομετρικό της διάγραμμα και τη φόρμα εγγραφής θα  βρείτε εντός της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ

Φόρμα συμμετοχής

Δείτε επίσης

Ο «Κύκλοτρον» γιόρτασε την ημέρα του Δάσους στο Ζυγός Καβάλας

Tην Κυριακή το πρωί στις 27 Νοέμβρίου  γιορτάζοντας την ημέρα του δάσους, σε συνεργασία με τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.