Home / Αγώνες / MTB / 8ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας MTB Race – Σκαπτή Ύλη

8ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας MTB Race – Σκαπτή Ύλη

Στα πλαίσια του 9ου Wood Water Wild festival

Ο Α.Σ.ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ διοργανώνει, τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία MTB Race – Σκαπτή Ύλη, στο πλαίσιο του 9ου Wood Water Wild Festival.

ΆΡΘΡΟ 1:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί  την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 10.30.

ΑΡΘΡΟ 2 :
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI και θα αφορά τις παρακάτω κατηγορίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (με δελτίο 2017) χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 1. Ανδρών Ελίτ
 2. Γυναικών
 3. Εφήβων
 4. Νεανίδων
 5. Μάστερ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΛΑΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (open)

Κόστος συμμετοχής € 10,00 πληρωτέο στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

 1. Εφήβων – Νεανίδων 14 – 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση και υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα.
 2. Αντρών 18-29 ετών
 3. Αντρών 30-39 ετών
 4. Αντρών 40-49 ετών
 5. Αντρών 50+ ετών
 6. Γυναικών 18+ ετών
Για όλες τις κατηγορίες εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 10 αθλητών ανά κατηγορία (καν. 1.4.019 Ε.Ο.Π), αυτή θα μεταφέρεται στην αμέσως προηγούμενη εκτός των κατηγοριών εφήβων και γυναικών.

ΑΡΘΡΟ 3 :
Το όριο για τους συμμετέχοντες στο φετινό αγώνα ορίζεται στους 150 (εκατό πενήντα) αθλητές. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν έχουν καμία υποχρέωση αποζημίωσης για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.
Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αγωνιζόμενο/η να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι/ες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
Για την κατηγορία εφήβων επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών άνω των 14 ετών με απαραίτητη γονική συναίνεση (για τους ανηλίκους) και συμπλήρωση έντυπης δήλωσης ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς.

 

ΑΡΘΡΟ 4 :
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία : Κυριακή 18 Ιουνίου 2017
Ώρα Εκκίνησης : 10.30
Αφετηρία :Πλατεία Παλιάς Καβάλας.
Τερματισμός: Πλατεία Παλιάς Καβάλας

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού της Παλιάς Καβάλας, 17 περίπου χιλιόμετρα (και 15 λεπτά οδικώς) από την πόλη της Καβάλας. Η διαδρομή είναι στον βορεινό ορεινό όγκο της Παλιάς Καβάλας και παρουσιάζει μια ποικιλία από χωματόδρομο, τεχνικά μονοπάτια και δασικό δρόμο.

Περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας και μετά από ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι 200m εντός του οικισμού, στρίβει δεξιά και κατόπιν αριστερά με κατεύθυνση προς βορρά. Ακολουθεί ανηφορικός δρόμος, αρχικά 100m άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος για 3km μέχρι το πρώτο σημείο ελέγχου. Στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένας κατηφορικός δρόμος 1km (χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) που καταλήγει σε τεχνικά κατηφορικά μονοπάτια 1km. Στη συνέχεια στρίβει αριστερά προς το σημείο εκκίνησης κλείνοντας έτσι τον κύκλο του αγώνα.

Τεχνικά Στοιχεία Διαδρομής

 • Ο γύρος του αγώνα έχει μήκος 4,9km.
 • Για όλες τις κατηγορίες ανδρών διασυλλογικού ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με 5 στροφές με
 • Για τις κατηγορίες γυναικών, εφήβων και νεανίδων (διασυλλογικού και λαϊκού) θα ολοκληρωθεί με 3 στροφές.
 • Η διάρκεια του αγώνα είναι σύμφωνη με το άρθρο 4.2.001 του κανονισμού αγώνων ορεινής ποδηλασίας.
 • Ο λαϊκός αγώνας θα ολοκληρωθεί με 5 στροφές.
 • Ποδηλάτες που κλείνονται γύρο από τον προπορευόμενο, θα απομακρύνονται από την διαδρομή του αγώνα μόνο όταν ολοκληρώσουν τον γύρο στον οποίο καλύφθηκαν ακολουθώντας ένα προκαθορισμένο διάδρομο αποχώρησης τοποθετημένο στην αρχή της ευθείας τερματισμού. Θα τοποθετηθούν στα αποτελέσματα με την σειρά που τερμάτισαν και επιπρόσθετα τους μείον γύρους που κάλυψαν. Ποδηλάτες που εγκαταλείπουν τον αγώνα πριν χαρακτηρισθούν από τους Κομισάριους ή τον Κριτή Αφίξεων ως ποδηλάτες που κάλυψαν λιγότερους γύρους, θα κατατάσσονται ως «εγκαταλείψαντες DNF» και δεν θα βαθμολογούνται με βαθμούς κατάταξης.
 • Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής κρίνετε «μέτριος προς δύσκολος»

Χάρτης:
https://www.strava.com/activities/985555152

ΑΡΘΡΟ 5 :
Οι αθλητές μπορούν να καταθέτουν την έγγραφη δήλωση συμμετοχής τους, ηλεκτρονικά στο www.woodwaterwild.gr  μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017. Οι αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα νούμερα και τα υλικά των διοργανωτών έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα από την γραμματεία.

ΑΡΘΡΟ 6 :
Οι αγωνιζόμενοι/ες είναι υποχρεωμένοι να:
1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό κράνος.
3. συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους αγωνιζόμενους/ες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
5 οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών.

ΑΡΘΡΟ 7
Στον αγώνα θα υπάρχουν 2 σημεία ελέγχου για την ασφάλεια  και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και δύο σημεία υδροδοσίας.

ΑΡΘΡΟ 8 :
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στον χώρο της εκκίνησης στις 09.00  το πρωί της Κυριακής.

ΑΡΘΡΟ 9 :
Για κάθε θέμα που θα προκύψει και που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή δεν προβλέφθηκε από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα αποφασίζει αμέσως η Αγωνόδικος Επιτροπή. Οι αποφάσεις της αγωνοδίκου επιτροπής είναι τελεσίδικες.

ΑΡΘΡΟ 10 :
Έπαθλα – Βραβεύσεις
Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας του  αγώνα βραβεύονται ως εξής:
1ος νικητής – κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος νικητής – μετάλλιο, δίπλωμα.
3ος νικητής – μετάλλιο, δίπλωμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης και αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.

ΑΡΘΡΟ 11:
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος κανονισμού, για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή θα καταστεί γνωστή στους συμμετέχοντες, εγκαίρως.
Με τη συμμετοχή τους οι αθλητές αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και μετέχουν  με προσωπική τους ευθύνη.
Για κάθε περαιτέρω πληροφορίες θα ενημερώνεσθε από το site της διοργάνωσης : www.woodwaterwild.gr καθώς και την ιστοσελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kyklotron/
Επίσης μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο  του ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ  +30 6946 263151 η στο email: kyklotron2007@gmail.com

 

ΑΡΘΡΟ 12:
Πρόσβαση στην περιοχή του αγώνα
Από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ξάνθη προς Καβάλα –  ταξιδεύοντας επί της Εγνατίας οδού, συναντούμε την έξοδο προς Καβάλα-Δράμα και την ακολουθούμε. Στην συνέχεια και άμεσα ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δράμα – σε 4χιλιόμετρα φτάνουμε στο χωριό Αμυγδαλεώνας, το οποίο διασχίζουμε. Πλησιάζοντας στο τέρμα του χωριού (κατάστημα Mega Jumbo – δεξιά μας) συναντούμε διασταύρωση όπου υπάρχουν πινακίδες που θα μας κατευθύνουν δεξιά προς τα χωριά Ζυγός κ Παλαιά Καβάλα. Σε 7 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στο χωριό Παλαιά Καβάλα όπου θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης που θα σας κατευθύνουν για το παρκάρισμα των οχημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, για τη διαμονή, το ίχνος της διαδρομής, το υψομετρικό της διάγραμμα και τη φόρμα εγγραφής θα  βρείτε εντός της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ

Φόρμα συμμετοχής

Δείτε επίσης

Ο «Κύκλοτρον» γιόρτασε την ημέρα του Δάσους στο Ζυγός Καβάλας

Tην Κυριακή το πρωί στις 27 Νοέμβρίου  γιορτάζοντας την ημέρα του δάσους, σε συνεργασία με τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.